Kolibri Games își deschide cel de-al doilea studio în București, România

ianuarie 6, 2021 | 2 minute read

the-kolibri-games-newsletter-august-2020-bucharest

Compania de jocuri pentru dispozitive mobile cu sediul în Berlin și-a deschis un studio în capitala României, Kolibri Games București, care va dezvolta independent noi jocuri idle

București | Kolibri Games își extinde operațiunile deschizând un al doilea studio. Prin urmare, echipa de la sediul companiei din Berlin, care își mărește rapid personalul și care numără peste 120 de membri își urmează planul de extindere a portofoliului său de jocuri idle în 2020.

Noua sucursală, situată în București, capitala României, este condusă de șeful studioului, dl. Ștefan Șovu și aceasta se va axa pe crearea de noi jocuri în cadrul universului Idle Myner Tycoon – jocul de succes al companiei cu peste 150 de milioane de descărcări până în prezent.

Stefan Sovu, Kolibri Games Bucharest Head of Studio

Dl Șovu, un dezvoltator și antreprenor de jocuri cu experiență (care s-a ocupat anterior de Bandai Namco și este fondatorul Profane Studios) raportează direct celor doi președinți ai Kolibri Games, Stammler și Sadowski. El este însărcinat cu înființarea sucursalei din București și, ulterior, cu extinderea echipei la aproximativ 50 de persoane la jumătatea anului 2021.

Expansiunea Kolibri Games are loc ca urmare a achiziționării acesteia la începutul anului de către compania franceză Ubisoft, un gigant în domeniul jocurilor și face parte dintr-o strategie mai extinsă de creștere, pe care tânăra companie o implementează în acest moment, profitând de rețeaua globală și de imensul nivel de expertiză al noului său partener.

Daniel Stammler, co-președintele și co-fondatorul Kolibri Games declară:

Ne bucurăm să îl avem pe Ștefan în echipa noastră și avem încredere că am găsit persoana potrivită care să se ocupe de coordonarea și expansiunea acestei noi operațiuni. Suntem ferm convinși de potențialul Idle Miner Tycoon și suntem foarte entuziasmați să lucrăm și la alte jocuri noi care vor extinde universul celui mai de succes joc al nostru până în acest moment.

Ștefan Șovu, șeful studioului Kolibri Games din București, adaugă:

Sunt entuziasmat de această oportunitate de a crea noi jocuri pe baza celor mai de succes jocuri idle care există. În plus, sunt mândru că pot răspunde acestei provocări în țara mea de origine, unde se află o comunitate de creatori de jocuri incredibil de talentați.

Stay up to date!

Subscribe to the Kolibri Games Newsletter today!

News & Updates  Job Postings
I have read and accepted the Data Policy.

Scroll To Top